Elly Kellner

Crea-Lieveling    Singer-songwriter    Mezzo/Soprano

Foto door Ann Beckers

Elly Kellner is een singer-songwriter. Met haar toegankelijke, melodieuze slowcore laat ze de scherpe randjes van de realiteit zien. Ze bespeelt een viersnarige gitaar met een eigenwijze stemming en dat zorgt voor een licht dissonant geluid. Toch voelen haar liedjes als een zachte, warme fluister in je oor.


Elly werkte samen met Grammy Award winnend producer Larry Klein (USA), Iain Matthews / Matthews Southern Comfort (UK) en Shannon Lyon (CAN). Ze ontving in 2019 de Tamoil Cultuurprijs voor de Kunsten en Letteren.


Voor liefhebbers van de melancholie van Andy Shauf, de radicale eerlijkheid van Laura Marling en de grillen van Jesca Hoop.ACHTERGROND INFO

Met haar songs tracht ze voorbij te gaan aan bestaande taboes en bij de kern van haar innerlijke wereld te komen. Erop vertrouwende dat er anderen moeten zijn die zich er in  kunnen herkennen en zich daardoor minder eenzaam zullen voelen. Dit is de enige reden waarom ze haar muziek blijft delen met de wereld.Beyond Music Project

Elly is aangesloten bij het Beyond Music Project. Hiervoor vroeg producer en GRAMMY Award winnaar Larry Klein (USA) haar mee te werken aan het album Same Sky, dat in 2019 werd gelanceerd.  Deze plaat telt tien nummers van 21 artiesten van over de hele wereld, waaronder het 'Different, you and I' dat Elly samen met de Amerikaanse Heather Bond voor dit project schreef.  Ook zong Elly  leadvocals op “We are one” en achtergrondzang bij “Our colours” and “Water".


Klik op de afbeelding hieronder voor een kijkje achter de schermen in Studios La Fabrique, Frankrijk, met  het lied dat Heather & Elly samen schreven. Stream het via Spotify.

Credits: "Different, You and I" Geproduceerd door Larry Klein. Geschreven door Heather Bond & Elly Kellner. Gemixt door Tim Palmer.


Heather Bond & Elly Kellner (lead & backing vocals) Kane Mathis (kora), John Lumpkin (drums), Andreas Bernitt (violin, string arrangement), Moshe Elmakias (piano), Ed Harcourt (wurlitzer, piano), Dan Lutz (bass), Adrian Utley (guitar), Dean Parks (guitar)
TAMOIL Cultuurprijs voor Kunsten & Letteren

Elly ontving in 2019 de Tamoil Cultuurprijs vanwege haar artistieke, inspirerende en veelal openhartige teksten, muziek en striptekeningen. 


JURY: 

"Met een oeuvre van meer dan 1000 liedteksten weet Elly datgene wat scherp en pijnlijk is, als een schilder met enkele streken van een penseel, vaag te maken, omfloerst en daardoor ook verteerbaar, behapbaar. "

Video by IVision

Photo by  SHOOT!ByGittaSTUUR EMAIL

KIJK  YOUTUBE
VOLG  FACEBOOK
LUISTER MUZIEK
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
BEKIJK CREATIEVE VLO